Recept z Maďarska na podušené proužky hovězího masa podušené spolu s bramborami a dalšími ingrediencemi. Recept je na 10 porcí.
Ingredience:
1,6 kg | hovězího zadního |
2 kg | brambor |
400 g | cibule |
250 g | sádla |
1 hrst | pažitky |
3 ks | zelených paprik |
3 ks | rajčat |
1 l | vývaru z kostí |
růžová paprika | |
feferonka | |
česnek | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Pod studenou tekoucí vodou opláchnuté hovězí maso osušíme, nakrájíme na větší kousky
2. Jemně nakrájenou cibulku orestujeme na rozpáleném tuku, přidáme utřený česnek, kmín a posypeme paprikou, přilijeme trochu vývaru a vydusíme na tuk
3. Přidáme maso, osolíme a dusíme pod pokličkou, na mírném ohni, za občasného podlití trochy vývaru
4. Když maso začne měknout, přidáme k němu na kousky nakrájené, jadřinců zbavené papriky, feferonku, oloupané brambory a rajčata, dusíme 15-20 minut
5. Opět přilijeme trochu vývaru a pod pokličkou krátce povaříme
6. Hotový perkelt servírujeme na předehřáté míse, zdobený kolečky zelené papriky.