REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perkelt „Pusta“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Maďarska na podušené proužky hovězího masa podušené spolu s bramborami a dalšími ingrediencemi. Recept je na 10 porcí.


Ingredience:
1,6 kghovězího zadního
2 kgbrambor
400 gcibule
250 gsádla
1 hrstpažitky
3 kszelených paprik
3 ksrajčat
1 lvývaru z kostí
růžová paprika
feferonka
česnek
kmín
sůl

Postup:

1. Pod studenou tekoucí vodou opláchnuté hovězí maso osušíme, nakrájíme na větší kousky
2. Jemně nakrájenou cibulku orestujeme na rozpáleném tuku, přidáme utřený česnek, kmín a posypeme paprikou, přilijeme trochu vývaru a vydusíme na tuk
3. Přidáme maso, osolíme a dusíme pod pokličkou, na mírném ohni, za občasného podlití trochy vývaru
4. Když maso začne měknout, přidáme k němu na kousky nakrájené, jadřinců zbavené papriky, feferonku, oloupané brambory a rajčata, dusíme 15-20 minut
5. Opět přilijeme trochu vývaru a pod pokličkou krátce povaříme
6. Hotový perkelt servírujeme na předehřáté míse, zdobený kolečky zelené papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy