REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pepřový steak s melounem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované steaky podávané se salátem z melounu a okurky přelitým jogurtovou zálivkou.


Ingredience:
4 kshovězích steaků
1 lžíceoleje
hrubě mletý pepř
sůl
Na salát:
1 lžičkamletého koriandru
1 lžičkamedu
250 gmelounu
150 gbílého jogurtu
1 kssalátové okurky
šťáva z 1 citronu
bazalka

Postup:

1. Do mísy dáme dobře omytou, na drobnější kostičky nakrájenou salátovou okurku a přidáme z melounu vykrojené tvořítkem kuličky
2. Citronovou šťávu smícháme s bílým jogurtem, medem, mletým koriandrem a připravenou zálivkou přelijeme salát, který necháme asi 20 minut v chladničce tekutinu vsáknout, pak ho vyndáme a ozdobíme lístky bazalky
3. Omyté maso osušíme, potřeme z obou stran olejem, opečeme na grilu a je-li povrch upečený a vnitřek pouze růžový, poznáme podle toho, když maso při tlaku povolí, pak ho podle chuti osolíme a opepříme hrubě umletým pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy