REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pepřové steaky v pivu a česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované hovězí steaky, potřené pepřem, grilované.


Ingredience:
4 ks (každý 170 g)steaků z hovězí svíčkové nebo plátků roštěnce
1 lžícemletého černého pepře
Na marinádu:
1/2 šálkupiva
2 lžícetmavého hnědého cukru
2 lžíceworcesterské omáčky
1 lžíceslunečnicového oleje
2 ksstroužků česneku

Postup:

1. Připravíme si marinádu; smícháme oloupané, rozetřené stroužky česneku s pivem, hnědým cukrem, worcesterskou omáčkou a slunečnicovým olejem
2. Maso vložíme do pekáčku, polijeme důkladně připravenou marinádou a necháme v chladu do druhého dne marinovat
3. Druhý den steaky z marinády vyndáme (tu si schováme na později) a do masa vetřeme mletý pepř 4. Pak za občasného potírání marinádou steaky grilujeme na horkém grilu (pozor, marináda obsahuje alkohol, při potírání musíte být opatrní, mohl by začít hořet) každou stranu asi 3 – 6 minut, podle toho jak je máte rádi a během grilování steaky otočíme jen jednou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy