REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Penne s rajčaty a mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na skus uvařené těstoviny smíchané s podušenou zeleninou, olivami a kostičkami mozzarelly.


Ingredience:
100 gtěstovin penne
100 gcherry rajčátek
70 gmozzarelly
2 lžíceolivového oleje
3 ksstroužky česneku
3 ksčerných oliv
2 kskaparů
1 ksšalotky
sekaná petržel
černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka, tzv. na skus, necháme je důkladně okapat
2. Šalotku a olivy nakrájíme na jemno, česnek nasekáme, mozzarellu nakrájíme na kostičky
3. Na pánvi na rozehřátém oleji zpěníme šalotku s česnekem, přidáme olivy, kapary a cherry rajčátka nakrájená na čtvrtky, vše chvíli podusíme
4. Pokrm ochutíme solí a drceným pepřem a vše ještě krátce prohřejeme, sundáme ze zdroje tepla
5. Na závěr přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu, porce ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Mozzarella – Mozzarella patří k čerstvým sýrům, tzv.“filata“. Pochází z Itálie, i když dnes se vyrábí po celém světě. Sýr se vyrábí z kravského mléka nebo vzácně a tradičně z mléka vodních bizonů. Penne – Penne (Pennoni) jsou široké kratší duté rourky, na konci šikmo seříznuté – válce se skosenými konci. Vyrábí se ve dvou variantách: „penne lisce“ (hladké) a „penne rifte“ (vrásčité).Kapary – Mají chuť ostře pikantní, nahořklou a příjemně nakyslou. Jsou to nerozvinutá poupata trnitého keře kapary, trhaná ručně, rostoucího ve Středozemí, Itálii, Španělsku a jižní Francii. Kapary se nakládají do octa nebo do soli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy