REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Penne s rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny „Penne“, servírované s rajčatovou omáčkou z podušené zeleniny, ozdobené lístky rukoly a strouhaným parmazánem.


Ingredience:
300 gtěstovin penne
voda
sůl
Na rajčatovou omáčku:
800 gkrájených rajčat z plechovky
1 lžícebalzamikového octa
1 lžícekrupicového cukru
1 lžičkaolivového oleje
2 ksvýhonky řapíkatého celeru
2 ksčervené papriky
2 ksmrkve
1 ksvelké cibule
1 kspórku
strouhaný parmazán
lístky rukoly
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno, papriky zbavíme jadřinců, opláchneme a nakrájíme na proužky, očištěný pórek a výhonky řapíkatého celeru nakrájíme na tenká kolečka, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle
2. Olej rozpálíme ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem, přidáme cibuli, celer, mrkev a pórek, na mírném ohni, zeleninu 5-10 minut opékáme, sem tam ji promícháme
3. Přidáme papriky a po dalších 10 minutách i rajčata včetně nálevu, cukr a ocet, za občasného promíchání necháme omáčku 20 minut probublávat
4. Mírně prochladlou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké hmoty, osolíme ji a okořeníme pepřem a necháme na mírném zdroji tepla chvíli prohřát
5. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu tzv. na skus, pak je propláchneme a necháme důkladně okapat
6. Těstoviny buď přidáme do omáčky, promícháme a můžeme servírovat, nebo je rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky rukoly a nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy