REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Penne s tofu a avokádovou pastou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční křesťanský půst totiž začíná na popeleční středu, která letos vychází na 26. února a ukončí jej až Velikonoce v polovině dubna. Že si nedokážete představit, že byste byli tak dlouho bez masa? Zkuste to, vždyť i odborníci doporučují více nahrazovat příjem živočišných bílkovin těmi rostlinnými. Vyzkoušejte například tento náš recept pro inspiraci a zjistěte, že půstu se nemusíte vůbec bát.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 baleníBonduelle Légumio Penne z červené čočky a mrkve
250 guzeného tofu
1 čajová lžičkasójové omáčky
1 čajová lžičkaoleje
pepř
sůl
Na avokádovou pastu:
1 ksavokádo
1 polévková lžíceoleje
2 čajové lžičkybílého jogurtu
2 čajové lžičkycitrónové šťávy
1 čajová lžičkatebi (sušené droždí) - nemusí být. ale může!
pepř
sůl

Postup:
  1. Zeleninové penne vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 minut, následně je scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přemístíme do velké mísy.
  2. Avokádovou pastu uděláme tak, že nakrájíme avokádo a dáme ho do mixéru, přidáme všechny ostatní ingredience a rozmixujeme dohladka.
  3. V misce smícháme sójovou omáčku, pepř, sůl a promícháme. Následně do misky přidáme na kostky nakrájené tofu a znova promícháme.
  4. Rozpálíme pánev a na mírném ohni restujeme tofu spolu s omáčkou z misky, dokud se tofu nezbarví dohněda.
  5. Do velké mísy přidáme k uvařeným penne orestované tofu spolu se sójovým výpekem, avokádovou pastu a vše promícháme.
Doporučení:

Do avokádové pasty můžeme přidat i 1 čajovou lžičku tebi. Penne můžeme podávat studené, ale stejně tak ho přihřát a pokrm servírovat teplý.

Poznámka:

Recept k článku: Vzhůru za očistou! Letos to dokážete

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vhodné potraviny využívané při dietě

Článek pana Jaroslava Vašáka. Potraviny, které vám umožní snížit váhu. Víte které suroviny jsou pro dietu ty nejvhodnější? Tak například artyčoky, avokáda, čekanky, datle, fazolové lusky, grapefruity… Ano, ať už držíte jakoukoliv dietu, je třeba, při přípravě dietních pokrmů, vybrat ty potraviny, po kterých se hubne.

číst dále ...

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

číst dále ...

Zažeňte únorovou únavu pomocí těchto receptů

V druhém letošním měsíci potřebujeme doplnit síly po dlouhé zimě a temných dnech. Čím si tedy podmaní únor naše chuťové pohárky? Ideálně něčím zemitým a hutnějším, ale zároveň dobře stravitelným. Pojítkem všech našich receptů jsou proto zelenina a ovoce doplněné o vydatnější suroviny, jako je tvaroh, zvěřina, sýr nebo smetana. Čeká na vás polévka z pečené cibule, jelení hřbet s restovanou zeleninou, pečená mrkev s tvarohem a jako dezert jablečné řezy se zakysanou smetanou. Díky čemu budou vaše pokrmy dokonalé? Především díky tomu, že přemýšlíte o výběru surovin a kupujete ty kvalitní, což na ně prozradí mj. také značky kvality potravin na jejich obalech. Jedná se např. o Klasu nebo Regionální potravinu.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare – pochutnáte si a po celé 3 měsíce můžete soutěžit o skvělé výhry!

Zapečené brambory nebo špagety s tuňákem? Milujete italskou kuchyni nebo jste zastánci tradiční klasiky? Rádi objevujete nové recepty a zkoušíte netradiční kombinace, ale zároveň hledíte na zdravou stravu a štíhlou linii? Pak neváhejte a vyzkoušejte zbrusu nové recepty od Rio Mare. Nejen, že si pochutnáte a prospějete svému zdraví, ale ještě můžete vyhrát parádní ceny! Sledujte www.riomaresoutez.cz a dozvíte se víc!

číst dále ...

Svačinové pomazánky, TOP výběr těch nejlepších receptů z databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

Jednoduché recepty na úžasné pomazánky servírované jen tak, namazané na pečivu. Některé se dají používat i jako dipy, k namáčení krekrů či kousků zeleniny, jiné lze využít i na potření chlebíčků, či kanapek. Ovšem především je využijeme na přípravu chutných svačinek do školy, práce či na výlet. V tomto výběru svačinových pomazánek najdete 24 vyzkoušených receptů!

číst dále ...

Nealko koktejlová inspirace na druhou polovinu únorové výzvy

Polovina Suchého února je za námi a možná už vás přepadá chuť na některý z oblíbených míchaných drinků. Dobrou zprávou je, že si jejich lahodnou chuť můžete užít, aniž byste svůj únorový závazek porušili. S nealkoholickými šumivými víny Bohemia Sekt a sirupy Monin vás čeká dokonalá nealko-koktejlová paleta chutí, vůní a barev. Který z následujících drinků vás láká vyzkoušet jako první?

číst dále ...

Ochutnejte unikátní vajíčka z pastevního chovu

Statek Dvořák je rodinnou firmou, která v roce 1993 obnovila rodinnou tradici hospodaření přerušenou komunistickým režimem. Vedle rostlinné výroby se věnují chovu slepic a produkci vajec. Ve firmě si doslova „ujíždějí na trávě,“ protože slepice se s mobilním kurníkem každý týden posouvají po louce a tráví svůj čas ve volném výběhu plném nové a čerstvé potravy. Vajíčka jsou balena do krabiček, na jejichž výrobu se využívá právě tráva z louky. Způsob chovu slepic je u Dvořáků opravdu unikátní a projevuje se i na kvalitě vajec.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy