REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pěna z králičích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomletá podušená játra vyšlehaná s máslem, petrželkou, smetanou a slaninou.


Ingredience:
300 gkráličích jater
100 gmásla
50 ganglické slaniny
1 dlsmetany
1 kscibule
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. V jedné třetině rozehřátého másla zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěná játra, opepříme a zvolna dusíme doměkka
2. Vychladlá játra umeleme jemně na masovém strojku, osolíme a vyšleháme s dvěma třetinami změklého másla
3. Pak vmícháme smetanu, na drobno nasekanou petrželku a na kostičky nakrájenou slaninu
4. Pěnu zabalíme jako roládu do alobalu a dáme do chladničky vychladit
5. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem a můžeme ozdobit kousky kompotovaného ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy