Slaná pěna vhodná k přípravě chlebíčků nebo jednohubek.
Ingredience:
250 g | kuřecích prsíček |
100 g | másla |
1/8 l | šlehačky |
3 ks | vařené žloutky |
1 dcl | bílého vína |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsíčka osolíme a opečeme na tuku (nesmíme je příliš vysušit), měkké nakrájíme přes vlákna a rozmixujeme s 1 dcl vína, nebo 2x přemeleme na masovém strojku a pak vmícháme víno
2. Utřeme máslo, přidáme nastrouhané žloutky a smetanu a vyšleháme do jemné pěny
3. Necháme v lednici uležet k přípravě chlebíčků nebo jednohubek .
Příklad použití: Plátky veky nebo rohlíků pomažeme pěnou a podle fantazie ozdobíme zeleninou nebo lososem či kaviárem.