REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pelmeně s houbovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční ruský pokrm, plněné taštičky z nudlového těsta, se vaří o různé velikosti a plní se rozličnými náplněmi. Některé jsou velmi podobné italským raviolám. Uvařené pelmeně se pokapou rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.


Ingredience:
250 ghladké mouky
250 gpolohrubé mouky
1 kelímekzakysané smetany
1 lžíceoleje
1 ksvejce
vlažná voda
máslo
kopr
sůl
Náplň:
300 ghub
50 gslaniny
1 lžícenasekané petrželky
1 kscibule
kmín
sůl

Postup:

1. Na vále vypracujeme z mouky, soli, oleje a vejce, které jsme rozšlehali ve vlažné vodě, pevné hladké těsto
2. To zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočinout
3. V pánvi rozehřejeme slaninu, přidáme cibuli, necháme zesklovatět, nasypeme pokrájené houby, lžíci nasekané petrželky, ochutíme solí, kmínem a dusíme do měkka
4. Hotovou směs necháme vychladnout
5. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na 2 mm plát a tvořítkem na plněné pečivo vykrájíme kolečka
6. Střed kolečka naplníme houbovou směsí a přeložíme, stlačíme okraje
7. V hrnci ohřejeme vodu, osolíme
8. Taštičky vkládáme do vroucí vody a když vyplavou na povrch, vaříme ještě 4 až 5 minut
9. Uvařené pelmeně vybereme děrovanou sběračkou a necháme okapat.

Doporučení:

Do vody k pelmením zkuste přidat bobkový list. Teplé taštičky rozložíme na talíře, pokapeme máslem a přelijeme kysanou smetanou, do které jsme přidali, nasekaný kopr, a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy