REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pelmeně plněné mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tenké kapsičky plněné směsí mletého masa, pak povařené a podávané s ochucenou zakysanou smetanou.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
Na pelmeně:
300 ghladké mouky
10 gdroždí
100 mlvody
sůl
Nádivka:
300 gmletého masa
1 lžícerajského protlaku
2 ksstroužku česneku
2 ksvejce - z toho 1 na potření
1 ksmalé cibule
100 gsýra
muškátový oříšek
sádlo
cukr
pepř
sůl
Dip:
zakysaná smetana
citron
kopr
sůl

Postup:

1. Do prosáté mouky rozdrobíme droždí, přidáme ostatní ingredience o pokojové teplotě, na závěr vodu
2. Vypracujeme ve středně tuhé těsto, které necháme vykynout (droždí stačí jen deset gramů na dávku)
3. Když je těsto vykynuté, vyválíme na pomoučněném válu slabý plát a kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka, která plníme nádivkou
4. Masovou směs připravíme tak, že na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, koření, dusíme pět minut. Odstavíme, vmícháme vece a sýr
5. Kraje pelmení potřeme vejcem, přehneme je, spojíme kraje a zavařujeme v osolené vodě asi pět minut
6. Po vyjmutí promastíme sádlem
7. Dip připravíme smícháním kopru, utřeného česneku, soli, pepře a zakysané smetany.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy