REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený tuřín s pastinákem a mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto upravenou zeleninu ji můžete podávat jako přílohu k masu, nebo ji servírovat jako vegetariánský hlavní chod v kombinaci například se sýrem nebo polentou.


Ingredience:
6 ksstředních bio tuřínů
4 ksstřední bio mrkve
2 ksbio pastináky
1 ksbio červené cibule
1/4 šálkubio olivového oleje
bio pepř
sůl

Postup:
  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a poté si připravte zeleninu. Cibuli, tuřín a mrkev nakrájejte, aby měly přibližně stejnou velikost a tvar. Pokud máte mladou mrkev a tuřín, nemusíte je loupat, stačí dobře omýt. Pastiňák oloupejte a nakrájejte ke zbylé zelenině.
  2. Připravenou zeleninu pak ve velké misce promíchejte s olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
  3. Zeleninu rovnoměrně rozložte na pekáč a odkrytou ji pečte za občasného promíchání zhruba 20 až 45 minut, dokud není měkká. Navrch posypte čerstvými bylinkami ze zahrady a můžete podávat.
Doporučení:

Recept k článku: Pastinák, patizon, tuřín. Naučíme vás, jak je od sebe rozeznáte a pro který pokrm se hodí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co je fermentace, kvašení, pickles či zavařování neboli sterilace?

Umíte rozlišit pojmy jako fermentace či kvašení? A co Pickles, víte co to je? A co zavaření neboli sterilace. Jaký je rozdíl mezi všemi těmito uvedenými pojmy? Více se dozvíte právě v tomto článku!

číst dále ...

Pastinák, patizon, tuřín. Naučíme vás, jak je od sebe rozeznáte a pro který pokrm se hodí

Pokud nepatříte mezi profesionální kuchaře nebo zahradníky, pravděpodobně si z hlavy jen těžko vybavíte, jak vypadá pastinák, patizon nebo tuřín. Není divu. Ve většině českých domácností nebývají tyto plody běžnou součástí jídelníčku, a to je velká škoda. Nechte se zlákat některým z našich receptů a rozšiřte tak svůj repertoár zeleniny, ze které se dá vykouzlit báječně voňavý podzimní pokrm, který ocení děti i dospělí.

číst dále ...

Zpestřete si pitný režim vizuálně i chuťově!

Zdravý pitný režim vůbec nemusí být nudný! Potvrzuje to i nová limitovaná edice FRUITS od značky SodaStream, která jednoduše zpestří váš pravidelný přísun tekutin. Set tří lahví na vodu v hravém designu s motivem ovoce obsahuje i tipy na ochucení perlivé vody, které potěší oči i chuťové buňky.

číst dále ...

Krok za krokem, abyste si užili kvalitní rybí „grilovačku“

Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné „grilovačky“. Tentokrát se zaměříme na maso, které je lehké, křehké, dietní, a přitom chutné – na ryby. Podle čeho poznáte v obchodě čerstvou rybu? Která je vhodná na grilování?

číst dále ...

Dopřejte si luxusní start dne: Brunch je jasnou volbou pro letní víkendy a dovolenou

Probudit se do vlahého srpnového dne a nechat se příjemně šimrat mírnými paprsky slunce. Mít dost času užít si jich než se síla letního žáru projeví naplno. Taková rána a pohodové chvíle bychom si přáli všichni. Kouzlo ničím nerušených okamžiků si přímo říká o přípravu dokonalého brunche s vybranými dobrotami. Nezní to jako plán na letní víkend nebo dovolenou?

číst dále ...

Orzo – těstovinová rýže

Znáte orzo? Jde o italskou těstovinovou rýži ze semolinové mouky. Jsou to sušená zrnka připomínají tvarem rýži nebo vyloupaný slunečnicová semínka. Na českém trhu se objevuje i řecká těstovinová rýže, která má obchodní název kritharaki.

číst dále ...

Mezinárodní den Prosecca

Mezinárodní den Prosecca připadá každý rok na 13.8. A co je vlastně prosecco? Jedná se o odrůdová vína, které pochází z hroznů odrůdy se stejným názvem. Tato odrůda je komerčně pěstována pouze v Itálii a to téměř výhradně v oblasti Veneto. Pěstování odrůdy Prosecco pro produkci známých šumivých vín má však ještě užší vymezení – více než 95 % všech výsadeb révy vinné odrůdy Prosecco se nachází v kraji Treviso a to v kopcovitém regionu Conegliano-Valdobbiadene, kde má vinohradnictví kořeny již více než dvě století.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy