REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený sladkokyselý pikantní květák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené obalené růžičky květáku, ke konci opatrně přelité pikantní sladkokyselou omáčkou.


Ingredience:
1 kskvěták rozebraný na menší růžičky
hladká mouka
mléko
olej na potření a papír na pečení
Na omáčku:
2 lžícesójové omáčky
2 lžíceocta balsamico
1 lžícemedu
drcené chilli dle chuti (já použila kořenící směs Harissa)
čerstvý rozmarýn
pepř
sůl

Postup:

1. Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké
2. Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na palačinky, do kterého jednotlivé růžičky namočíme, pokládáme je rovnou na plech na naolejovaný pečící papír a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C
3. Když nám těstíčko na povrchu ztuhne, potřeme růžičky olejem, během pečení otočíme, pečeme podle velikosti růžiček cca 30 minut
4. Mezitím připravíme omáčku smícháním, medu, balsamica, sójovky, posekaného rozmarýnu a koření, podle sebe případně dokyselíme, dosolíme nebo dosladíme
5. Když je květák upečený, lžící ho pomalu polijeme omáčkou, nesmí nám však v omáčce plavat, aby se nedusil a dál pekl!
6. Pečeme dalších 5 minut, obrátíme a ještě pokapeme omáčkou, která nám stekla na papír
7. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme chvíli dojít.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy