REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený pstruh se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pstruzi pokladení anglickou slaninou, zasypaní cibulí, upečení v troubě na sádle doměkka.


Ingredience:
4 kspstruhů
1 ksvelké cibule
několik plátků anglické slaniny
citronová šťáva
hladká mouka
trochu sádla
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Vykuchané a očištěné porce pstruhů osolíme, opepříme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou, poprášíme hladkou moukou a poklademe anglickou slaninou
2. Vložíme je do pekáčku vymazaného sádlem, posypeme oloupanou na kolečka nakrájenou cibulí a poklademe plátky sádla
3. Dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme nepřikryté cca 25 minut, až povrch zezlátne
4. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Poznámka:

Čerstvou rybu poznáme podle čistého, lesklého oka. Pokud je zakalené, případně vyschlé a zapadlé, rybu rozhodně nekupujte.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy