REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený pstruh se slaninou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený pstruh uvnitř vytřený směsí z másla, soli, pepře a tymiánu, pokladený anglickou slaninou, posypaný tymiánem.


Ingredience:
5 kssnítek tymiánu
4 ksplátků anglické slaniny
2 kspstruhů
50 gmásla + na potření
1 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vykuchané pstruhy opláchneme, očistíme a osušíme
2. V misce smícháme změklé máslo se solí, mletým pepřem a částí na jemno nasekaného tymiánu a připravenou směsí pstruhy uvnitř vytřeme
3. Pekáček vyložíme pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, vložíme pstruhy, na každého poklademe 2 plátky slaniny, na povrchu je potřeme máslem a posypeme zbylým tymiánem
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut, až povrch zezlátne.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy