Pečený pstruh uvnitř vytřený směsí z másla, soli, pepře a tymiánu, pokladený anglickou slaninou, posypaný tymiánem.
Ingredience:
5 ks | snítek tymiánu |
4 ks | plátků anglické slaniny |
2 ks | pstruhů |
50 g | másla + na potření |
1 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vykuchané pstruhy opláchneme, očistíme a osušíme
2. V misce smícháme změklé máslo se solí, mletým pepřem a částí na jemno nasekaného tymiánu a připravenou směsí pstruhy uvnitř vytřeme
3. Pekáček vyložíme pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, vložíme pstruhy, na každého poklademe 2 plátky slaniny, na povrchu je potřeme máslem a posypeme zbylým tymiánem
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut, až povrch zezlátne.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.