V troubě upečené spolu s houbami filety ze pstruha, potřené nasekanými bylinkami, pokapané citronovou šťávou a olivovým olejem.
Ingredience:
8 ks | pstružích filetů |
150 g | nakládaných hub (klouzků nebo lišek) |
100 g | másla |
100 ml | bílého vína |
4 lžíce | nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, oregano) |
4 lžičky | olivového oleje |
šťáva z 1 citronu | |
sůl |
Postup:
1. Filety ze pstruhů omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme na jemno nasekanými bylinkami, které prsty důkladně přimáčkneme k masu (část bylinek necháme stranou na posypání hotových ryb), pak necháme v chladu rozležet
2. Potom rozleželé filety pokapeme citronovou šťávou i olivovým olejem, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, za občasného podlévání bílým vínem
3. Asi 5 minut před koncem pečení přidáme k rybám nakládané houby, které vmícháme do výpeku
4. Upečené ryby rozdělíme na talíře, přelijeme je lahodnou šťávou s houbami, posypeme zbylými nasekanými bylinkami a servírujeme s pečenými bramborami.