REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený kapr se švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapr naplněný vypeckovanými švestkami ochucenými cukrem, skořicí, hřebíčkem a perníkem, osolený, pokapaný citronovou šťávou a upečený na slanině podlitý vínem doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
celý vykuchaný kapr bez hlavy o váze 2-3 kg
500 gšvestek (mohou být i mražené)
1 hrstrozinek
100-150 mlsuchého bílého vína
2-3 lžícenasekaných oloupaných mandlí
2-3 lžícenastrouhaného perníku
3 lžícemásla
1-2 lžícecukru
4-6 ksplátků anglické slaniny
2 ksdrcené hřebíčky
šťráva a kůra z 1 ks citrónu
špetka mleté skořice
sůl
skrojky citrónu k podávání

Postup:

1. Kapra očistíme, omyjeme a osušíme, břišní dutinu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme máslem
2. Vnitřek kapra vyložíme půlkami švestek bez pecek (mražené necháme povolit), vnitřky švestek poprášíme skořicí, tlučeným hřebíčkem, jemně nastrouhanou kůrou z 1 ks omytého citrónu, cukrem, mandlemi, perníkem poklademe dalšími švestkami řezem dolů, dutinu uzavřeme
3. Povrch ryby osolíme, potřeme máslem a dáme do pekáče vyloženého plátky anglické slaniny, obložíme zbylými švestkami
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 30-40 minut, během pečení podléváme trochou vína
5. Rybu vytáhneme a výpek zjemníme máslem, dle chutí dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí
6. Upečeného kapra nakrájeného na jednotlivé porce servírujeme podlitého šťávou z výpeku a ozdobeného skrojky citronu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy