Porce kapra potřené bylinkovou směsí, pokapané citronovou šťávou, posypané strouhankou, pokladené máslem a v troubě upečené dozlatova.
Ingredience:
600 g | kapra (podkovy) |
3 lžíce | másla |
1-2 lžíce | strouhanky |
citronová šťáva z 1 citronu | |
tymián na ozdobení | |
Na bylinkovou směs: | |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | nasekaného čerstvého tymiánu |
2 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Porce kapra dobře očistíme, opláchneme a osušíme
2. Do misky dáme olej, oloupané, prolisované stroužky česneku, mletý pepř, na drobno nasekaný čerstvý tymián, sůl a vše dobře promícháme
3. Připravenou směsí potřeme jednotlivé porce kapra, vložíme do suchého pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a poklademe plátky másla
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20 minut)
5. Upečenou rybu ozdobíme tymiánem a podáváme s bramborovým salátem.