REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený kapr s tymiánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra potřené bylinkovou směsí, pokapané citronovou šťávou, posypané strouhankou, pokladené máslem a v troubě upečené dozlatova.


Ingredience:
600 gkapra (podkovy)
3 lžícemásla
1-2 lžícestrouhanky
citronová šťáva z 1 citronu
tymián na ozdobení
Na bylinkovou směs:
2 lžíceoleje
1 lžičkanasekaného čerstvého tymiánu
2 ksstroužku česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Porce kapra dobře očistíme, opláchneme a osušíme
2. Do misky dáme olej, oloupané, prolisované stroužky česneku, mletý pepř, na drobno nasekaný čerstvý tymián, sůl a vše dobře promícháme
3. Připravenou směsí potřeme jednotlivé porce kapra, vložíme do suchého pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a poklademe plátky másla
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20 minut)
5. Upečenou rybu ozdobíme tymiánem a podáváme s bramborovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy