REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený kapr s jikrovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapr plněný jikrovou nádivkou, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
1200 gkapra
180 gmásla
150 gjiker z kapra
100 mlbílého vína
2 ksvajec
2 ksstrouhaných housek
1 kscibule
citronová šťáva
muškátový květ
mletý bílý pepř
voda
sůl
plátky citronu, limetky a rajčat na ozdobu

Postup:

1. Očištěného kapra vykucháme, omyjeme, lehce osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet
2. Jikry uvaříme ve vodě s bílým vínem i solí doměkka a necháme vychladnout
3. Pak k nim přidáme polovinu másla, strouhané housky, usmažené 1 vejce, syrové 1 vejce, špetku muškátového květu i bílého mletého pepře, sůl a důkladně promícháme
4. Kapra naplníme připravenou nádivkou a sešijeme
5. Na zbylém rozehřátém másle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na ni položíme kapra, dáme do trouby, pečeme při 200 °C asi 30 minut, za občasného polévání šťávou a během pečení jednou obrátíme
6. Upečeného kapra ozdobíme plátky citronu, limetek a rajčat a podáváme s bramborovým salátem, hranolky nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy