REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený candát se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryba posypaná česnekem, obalená v anglické slanině, upečená spolu s bramborami a hráškem.


Ingredience:
600 gfiletů z candáta (pstruha)
600 gbrambor
400 glusků hrášku
100 gplátků anglické slaniny
6 lžicolivového oleje
8 ksstroužků česneku
4 ksšalotky
mletý pepř
tuk na vytření
voda
sůl

Postup:

1. Lusky omyjeme, očistíme, povaříme v osolené vodě, poté scedíme, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat
2. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, narovnáme do tukem vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme, pokapeme 4 lžícemi oleje a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C (horkovzdušné 200 °C) dozlatova, potom snížíme teplotu v troubě o 100 °C
3. Oloupanou šalotku nakrájenou na kolečka společně s lusky vmícháme do brambor
4. Filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme oloupanými rozpůlenými stroužky česneku, zabalíme do plátků slaniny a položíme na brambory s hráškem, pak je pokapeme 2 lžícemi oleje a pečeme v troubě dalších 20 minut
5. Brambory s hráškem podáváme s upečenou rybou nakrájenou na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy