REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený candát na bylinkách s holandskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky candáta ochucené kořenící bylinkovou směsí, pokapané olejem, odleželé, pak upečené v troubě spolu s čerstvými bylinkami. Jednotlivé porce candáta servírované přelité teplou holandskou omáčkou.


Ingredience:
1 ksvykuchaného candáta zbaveného šupin, hlavy a ocasu, přepůleného
100 gplátků anglické slaniny
bylinková kořenící směs
čerstvé bylinky
rostlinný olej
pepř
sůl
papír na pečení
Na holandskou omáčku:
3 ksvaječné žloutky
150 gmásla
1 lžícecitrónové šťávy
4 clbílého vína (lze nahradit vodou nebo vývarem)
pepř
sůl

Postup:
  1. Vykuchaného candáta zbaveného šupin, hlavy a ocasu, přepůlíme ho, důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat, pak obě půlky vložíme do pekáčku vyloženého papírem na pečení
  2. Do obou půlek ryb uděláme několik mělkých řezů na straně kde je kůže, osolíme, opepříme, posypeme sušenými bylinkami, lehce zakápneme olejem a rukou koření a sůl, větřeme do ryby, poklademe plátky slaniny a lístky snítky čerstvých bylinek, necháme chvíli odležte v pokojové teplotě zaklopené druhou částí pekáčku
  3. Zaklopené pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C tak 20 minut, odklopené, při zapnutém grilu, dalších 10 minut
  4. Jednotlivé porce candáta servírujeme s holandskou omáčkou.

Na holandskou omáčku:

  1. Do misky dáme žloutky, vlažné víno, citrónovou šťávu, sůl a pepř
  2. Nádobu s ingrediencemi umístíme do většího hrnce s horkou vodou a šleháme na mírném ohni do zhoustnutí (vodní lázeň nesmí vařit!)
  3. Misku sundáme z vodní lázně a do omáčky po malých kouscích vešleháme změklé máslo
  4. Omáčku ihned servírujeme.
Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory, čerstvé pečivo ….

Poznámka:

Recept připravený ve spolupráci s webem: www.rybarskyrozcestnik.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy