REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený amur na cibuli s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné a utřeným česnekem potřené porce ryby upečené na cibuli a másle spolu s houbami.


Ingredience:
600-800 gmasa z amura
200 gčerstvých hub
150 gmásla
2 dlrybího nebo důbežího vývaru
2-3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 lžícekoření na ryby
1 lžičkakmínu
1 lžičkačerstvě umletého pepře
sůl

Postup:

1. Porce očištěného a pod tekoucí vodou opraného amura osušíme papírovým ručníkem
2. Do rybího masa vetřeme utřeným česnekem, maso posypeme kořením a necháme nejméně 1 hodinu odležet
3. Zapékací misku nebo pekáč vytřeme máslem na dno poklademe na drobno nasekanou cibuli a pak porce ryby
4. Na připravené rybí maso dáme kousky másla, vše podlijeme vývarem a pečeme zaklopené, v troubě vyhřáté na 180 °C, tak 20 minut
5. V této fázi maso posypeme plátky očištěných hub, osolíme je, lehce posypeme kmínem a dle chuti také pepřem
6. Pokrm pečeme nezaklopený dalších 15 minut.

Doporučení:

Jako přílohu k takto upečenému amurovi podáváme různě upravené brambory.

Poznámka:

Více o amurovi bílém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Amur bílý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy