REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený amur

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené porce amura pečené polité smetanou a rozpuštěným máslem.


Ingredience:
800 gamura
80 gmásla
100 mlzakysané smetany
petrželka
sůl

Postup:

1. Osolené porce amura vložíme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky
2. Jednotlivé maso polijeme smetanou a pokropíme zbytkem rozpuštěného másla
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut, během pečení rybu poléváme vypečenou šťávou
4. Hotové upečené rybí maso posypeme nasekanou petrželkou a můžeme servírovat.

Poznámka:

Více o amurovi bílém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Amur bílý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy