REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bůček s paprikovou kůrčičkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku opečený bůček posypaný solí smíchanou s pálivou a sladkou paprikou.


Ingredience:
1,5 kgmasitého bůčku s kůží
1 ksmenší cibule i se slupkou
vývar z masoxu
mletá pálivá paprika
mletá sladká paprika
kmín
sůl

Postup:

1. Vepřový bůček tenkým nožem zbavíme žebrových kostí, ty pak rozložíme na dno pekáče a na ně kůží dolů položíme maso
2. Spodní část bůčku osolíme, okmínujeme, do rohu pekáče dáme celou cibuli
3. Podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C péct, maso občas poléváme vypečenou šťávou
4. Pečeme nejméně 30 minut, až bude kůžička u masa natolik měkká, že se do ní bude dát lehce píchnout vidličkou
5. V této fázi maso otočíme, nožem nakrájíme kůžičku na úzké proužky (řez nože by neměl zajet až do masa), papírovým ubrouskem vysušíme pokrájenou kůžičku a povrch zasypeme milimetrovou vrstvou soli smíchané se sladkou i pálivou paprikou, dáme opět péci, občas maso při pečení zespodu podlijeme
6. Upečené maso rozkrájíme a podáváme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy