REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bůček po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce v troubě upečeného bůčku ochuceného česnekem, pepřem a solí, při servírování přelité výpekem s podušenou cibulí.


Ingredience:
1500 gvepřového bůčku s kostí
150 gcibule
50 gškvařeného sádla
30 gčesneku
15 gsoli
1,5 gmletého černého pepře
voda na podlití

Postup:

1. Opláchnutá bůček zbavený žeberních kostí nakrájíme na jednotlivé porce
2. Na plátky pokrájenou, oloupanou cibuli vložíme do pekáče a orestujeme ji na sádle, dorůžova
3. Orestovanou cibuli zastříkneme vodou a pak na ni vyskládáme osolený, mletým černým pepřem posypaný, bůček
4. Přidáme rozetřený česnek
5. Poklopem zakrytý pekáč vložíme do trouby a pečeme cca 120 minut při teplotě kolem 180 °C 6. V průběhu pečení podle potřeby bůček podléváme trochou vody, aby se nám cibule nepřipálila a výpek nezhořkl
7. Při servírování maso přeléváme šťávou z výpeku, kterou necedíme!

Doporučení:

Vhodné přílohy: Různě upravené brambory, knedlíky bramborové, houskové, chlupaté, sladkokyselé zelí, čerstvý chléb, zeleninové saláty, šoulet, hrách nebo čočka.

Poznámka:

Ovšem kdo nemá rád, výpekem maso nepřelévá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy