REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečení šneci z vinné klobásky, bramborová kaše, kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Někdo o štědrém dnu nejí rybu a volí jiná tradiční jídla, na kterých si pochutná na Ježíška. Velmi často je to různě upravená vinná klobáska, například smažená, či pečená podle tohoto receptu.


Ingredience:
800 gvinné klobásky
70-80 ghladká mouka na obalení
2 vrchovaté lžícemásla (sádla)
špejle
Na bramborovou kaši:
800 gbrambor
40 gmásla
200 mlmléka nebo smetany
voda
sůl

Postup:

1. Vinnou klobásu stočíme do jednotlivých šneků a přes příč propíchneme špejlemi
2. Zavinuté klobásy obalíme v hladké mouce a vyskládáme je do pekáče, vytřeného máslem
3. Přidáme kousky másla a v troubě vyhřáté na 200 °C šneky upečeme pěkně dozlatova, po obou stranách, tedy jednou klobásky otočíme asi po 10 minutách pečení
4. Teplé šneky servírujeme například s bramborovou kaší a kompotem, v tomto případě jsme dali kompot z angreštu.

Příprava bramborové kaše:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy