REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené vepřové maso s kuskusem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso potřené medem smíchaným s pomerančovou šťávou, upečené doměkka, servírované s kuskusem smíchaným se zeleninou.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně
100 gmásla
40 gmedu
2 kssnítky čerstvého tymiánu
šťáva ze 4 pomerančů
cherry rajčátka na ozdobu
mletý pepř
voda
sůl
Na kuskus:
300 g kuskusu
80 gbrokolice
80 gmrkve
80 gcukety
80 glilku
6 lžicolivového oleje
voda
sůl

Postup:

1. Vepřové maso očistíme, ze všech stran osolíme, opepříme, položíme na něho omytou okapanou snítku tymiánu, pevně svážeme potravinářským provázkem a dáme do pekáčku
2. V misce smícháme pomerančovou šťávu s medem, rovnoměrně nalijeme na maso, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 90 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
3. Mezitím si v kastrolu na 2 lžících rozehřátého oleje krátce orestujeme kuskus (1 minutu), poté zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, odstavíme z tepla, zakryjeme pokličkou a necháme dojít, nakonec odlehčíme vidličkou
4. Ve vroucí osolené vodě krátce povaříme růžičky brokolice nakrájené na kousky a oloupanou mrkev nakrájenou na kostičky
5. Do velké pánve na zbylý rozehřátý oleji dáme na kostičky nakrájenou cuketu a lilek, přidáme i povařenou mrkev s brokolicí, orestujeme (asi 5 minut), pak přidáme kuskus a vše promícháme
6. Upečené maso vyjmeme z pekáčku, zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, výpek zjemníme máslem a podáváme s kuskusem, ozdobíme rajčátky a zbylým tymiánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Mexiko, Itálie, New York: Po stopách nejlepších koktejlů světa

Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy