REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený kapr naplněný sušenými rajčaty, pečený s brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucený kapr naplněný sušenými rajčaty, upečený spolu s brambory podlitý červeným vínem.


Ingredience:
1 ksmenšího kapra
3-4 kssušených rajčat naložených v oleji
4 ksstroužky česneku
150 mlčerveného vína
750 gbrambor
150 gmásla
čerstvá petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky
2. Vykuchaného kapra očistíme, osušíme, zvenčí i zevnitř osolíme a potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku, pak dovnitř ryby vložíme sušená rajčata a plátek másla
3. Ochuceného kapra položíme do pekáčku vyloženého plátky másla, rybu poklademe zbylým máslem, podlijeme červeným vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 40-50 minut
4. V polovině pečení rybu otočíme, přidáme plátky uvařených brambor a průběžně přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme trochou vody
5. Upečeného kapra servírujeme v pekáčku posypaného na jemno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Kapra můžeme naplnit plátky citronu a podlít bílým vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy