Ochucený kapr naplněný sušenými rajčaty, upečený spolu s brambory podlitý červeným vínem.
Ingredience:
1 ks | menšího kapra |
3-4 ks | sušených rajčat naložených v oleji |
4 ks | stroužky česneku |
150 ml | červeného vína |
750 g | brambor |
150 g | másla |
čerstvá petrželka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky
2. Vykuchaného kapra očistíme, osušíme, zvenčí i zevnitř osolíme a potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku, pak dovnitř ryby vložíme sušená rajčata a plátek másla
3. Ochuceného kapra položíme do pekáčku vyloženého plátky másla, rybu poklademe zbylým máslem, podlijeme červeným vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 40-50 minut
4. V polovině pečení rybu otočíme, přidáme plátky uvařených brambor a průběžně přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme trochou vody
5. Upečeného kapra servírujeme v pekáčku posypaného na jemno nasekanou petrželkou.
Kapra můžeme naplnit plátky citronu a podlít bílým vínem.