REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené uzené maso na jablkách a medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní úprava předem uvařeného uzeného masa, upečeného s jablky a dalšími surovinami, potřeného medem.


Ingredience:
1000 gdomácího uzené krkovice
2 lžícemedu
4 ksstroužky česneku
2 ksjablka
1 kscibule
2 dljablečného džusu
bobkový list
černý pepř
tymián
voda
sůl

Postup:
  1. Uzenou krkovici uvaříme ve vodě do měkka, vývar použijeme na polévku, maso necháme vychladnout, nakrájíme na 1 cm plátky
  2. Plátky masa narovnáme do pekáče, přidáme na osminky nakrájená jablka, kroužky cibule, maso potřeme lehce medem, poklademe plátky česneku, posypeme jemně tymiánem, podlijeme jablečným džusem, přidáme bobkový list, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15-20 minut, občas přelijeme šťávou
  3. Upečené uzené maso na talíři přelijeme šťávou, přidáme jablka, cibuli, podáváme například s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy