REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kuře na másle s kmínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete upečeného na másle, posypaného kmínem. Jednoduchý recept i pro úplné začátečníky.


Ingredience:
1 kskuřete
80 gmásla
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné a opláchnuté kuře necháme okapat, osolíme zevnitř i zvenku a nakonec posypeme přiměřeným množstvím kmínu
2. Celé kuře pak vložíme do pekáče, přidáme 2/
3 dávky másla a přilijeme trochu vody
3. Kuře upečeme, za občasného přelévání šťávou a podlévání teplou vodou, dozlatova
4. Upečené kuře vyjmeme, naporcujeme a uchováme v teple
5. Šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, zjemníme zbylou dávkou másla a krátce povaříme
6. Porce kuřete servírujeme s přílohou mírně zalité šťávou z výpeku.

Doporučení:

Příloha: Různě upravené brambory nebo rýže, zeleninové saláty či kompoty, popřípadě kyselý okurek.

Poznámka:

Tento základní recept můžete různě obměňovat, například přidat plátky česneku, bylinky, grilovací koření … nedělejte však chybu začínajících kuchařů, kteří si často myslí, že čím více ingrediencí, tím lépe. Při dodržení této receptury bude kuřátko pěkně dozlatova upečené a plné chutí a vůní po drůbežím a kmínu. Doplněním rýže a ovocného kompotu pak bude pokrm dokonalý! Skvělé je také upečené kuře na kmíně servírované s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy