REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené plněné brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Suroviny na přípravu tohoto jídla má doma standardně snad každý. Že i  z mála lze skvěle uvařit, o tom vás přesvědčí tento recept. Plněné brambory pak můžete servírovat samotné nebo jako přílohu k jídlu. Pro tento recept jsou ideální brambory varného typu C, označené modrou barvou.


Ingredience:
Počet porcí: 6
6 ksvětších brambor (nebo více menších)
2 ksstroužky česneku
2 ksrajčata
1 ksjarní cibulka
200 gzakysané smetany
150 geidamu vcelku
100 gšunky
olej

Postup:
  1. Brambory vyskládejte na plech, pokapejte je olejem, osolte a opepřete.
  2. Pečte na 190 °C asi 40 minut nebo doměkka (dle velikosti brambor). Poté je nechte mírně vychladnout.
  3. Z brambor odřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Tu v misce smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a nasekanou šunkou. Osolte a opepřete.
  4. Do každé brambory vložte 1–2 plátky rajčat, naplňte ji směsí ze zakysané smetany a navrch nasypte nastrouhaný sýr.
  5. Takto naplněné brambory vyskládejte na plech, vraťte do trouby a pečte dozlatova.
  6. Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou.
Doporučení:

Více podobných receptů najdete na www.akademiekvality.cz. Zde se dočtete i o tom, jak se zorientovat v kvalitních potravinách a vybrat si ty nejlepší.

Poznámka:

Recept k článku: Nápadité recepty „co dům dal“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy