REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená žebra po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce pečených masitých žeber přelité výpekem s cibulí.


Ingredience:
1500 gvepřových žeber (vepřového bůčku s kostí)
150 gcibule
50 gškvařeného sádla
30 gčesneku
15 gsoli
1,5 gkmínu
1,5 gmletého černého pepře
1,5 ggrilovacího koření
voda na podlití

Postup:

1. Opláchnutá masitá žebra nakrájíme na jednotlivé porce i s kostí
2. Na plátky pokrájenou, oloupanou cibuli vložíme do pekáče a orestujeme ji na sádle, dorůžova
3. Orestovanou cibuli zastříkneme vodou a pak na ni vyskládáme osolená, grilovacím kořením a mletým černým pepřem posypaná, žebra
4. Přidáme rozetřený česnek a maso mírně okmínujeme
5. Poklopem zakrytý pekáč vložíme do trouby a pečeme cca 120 minut při teplotě kolem 180 °C 6. V průběhu pečení podle potřeby žebra podléváme trochou vody, aby se nám cibule nepřipálila a výpek nezhořkl
7. Při servírování žebra přeléváme šťávou z výpeku, kterou necedíme!

Doporučení:

Jako přílohu podáváme čerstvý chléb s křenem a hořčicí nebo houskový knedlík, či vařený brambor a bílé zelí. Hlavně v minulém století se k žebrům podávala také bramborová kaše a kyselý okurek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy