REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená vepřová panenka ve slaninovém kabátku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na silnější kolečka nakrájená vepřová panenka, částečně zabalená do slaniny, zajištěná motouzem, nejprve na grilovací pánvi zprudka opečená, pak dopečená v troubě doměkka.


Ingredience:
500 gvepřové pananky v celku
120 gvíce prorostlé anglické slaniny nakrájené na plátky
70 gmásla
4-6 ksstroužků česneku
potravinářský motouz
drcený černý pepř
snítky rozmarýnu
olivový olej
sůl

Postup:

1. Panenky nakrájíme na kusy silné stejně jako plátky anglické slaniny, maso potřeme olivovým olejem, osolíme hrubozrnnou solí, posypeme čerstvě podrceným pepřem a každé kolečko zamotáme (boky) do anglické slaniny, kterou pak pevně zajistíme potravinářským motouzem
2. Připravené maso pak z obou stran, kde není slanina zprudka opečte na troše olivového oleje, nejlépe na steakové pánvi, dozlatova, ale jen chvíli, na dobře rozpálené pánvi stačí 2-3 minuty z každé strany!
3. Na každé opečené kolečko masa dáme kousek másla, položíme snítku rozmarýnu, do pánve přidáme oloupané celé stroužky česneku, pak pánev přendáme do trouby vyhřáté na 160-170 °C (pokud má pánev umělou rukojeť, maso i s výpekem přendáme do pekáčku nebo zapékací misky), dopékáme 20-25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy