Na silnější kolečka nakrájená vepřová panenka, částečně zabalená do slaniny, zajištěná motouzem, nejprve na grilovací pánvi zprudka opečená, pak dopečená v troubě doměkka.
Ingredience:
500 g | vepřové pananky v celku |
120 g | více prorostlé anglické slaniny nakrájené na plátky |
70 g | másla |
4-6 ks | stroužků česneku |
potravinářský motouz | |
drcený černý pepř | |
snítky rozmarýnu | |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Panenky nakrájíme na kusy silné stejně jako plátky anglické slaniny, maso potřeme olivovým olejem, osolíme hrubozrnnou solí, posypeme čerstvě podrceným pepřem a každé kolečko zamotáme (boky) do anglické slaniny, kterou pak pevně zajistíme potravinářským motouzem
2. Připravené maso pak z obou stran, kde není slanina zprudka opečte na troše olivového oleje, nejlépe na steakové pánvi, dozlatova, ale jen chvíli, na dobře rozpálené pánvi stačí 2-3 minuty z každé strany!
3. Na každé opečené kolečko masa dáme kousek másla, položíme snítku rozmarýnu, do pánve přidáme oloupané celé stroužky česneku, pak pánev přendáme do trouby vyhřáté na 160-170 °C (pokud má pánev umělou rukojeť, maso i s výpekem přendáme do pekáčku nebo zapékací misky), dopékáme 20-25 minut.