V celku upečená krkovička potřená česnekem a posypaná kmínem.
Ingredience:
1 kg | vepřové krkovičky |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
kmín | |
sůl | |
vlažná voda | |
hladká mouka |
Postup:
1. Vepřovou krkovičku opláchneme ve vlažné vodě, potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kmínem a vložíme na pekáč spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí
2. Podlijeme vlažnou vodou a pečeme na pekáči, v troubě předehřáté na 200 °C, asi 90 minut, během pečení maso obracíme, poléváme šťávou a dle potřeby přiléváme vlažnou vodu
3. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme
4. Dle chuti přisolíme a pak šťávu přecedíme přes cedník
5. Hotové maso krájíme na plátky a servírujeme podlité šťávou.
Vhodné přílohy: Vhodné přílohy: Houskové nebo bramborové knedlíky, dušené zelí či vařené brambory a zeleninové saláty.