Z mletého hovězího a vepřového masa, vepřových jater, slaniny, vajíček a koření připravená chutný paštika, upečené v troubě.
Ingredience:
200 g | mletého vepřového masa |
200 g | mletého hovězího masa |
200 g | vepřových jater |
150 g | slaniny |
3 ks | vejce |
2 ks | cibule |
muškátový květ | |
strouhanka | |
petrželka | |
pepř | |
sůl | |
tuk na vymazání formy |
Postup:
1. Játra umeleme a promícháme s mletým hovězím a vepřovým masem
2. Přidáme rozpuštěnou slaninu, vejce, posekanou petrželku, směs dochutíme kořením a podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Směsí naplníme tukem vymazanou formu na paštiky
4. Dobře uzavřenou formu dáme do trouby předehřáté na 180-190 °C, pečeme asi 50 minut.
Pokud nemáte formu na paštiky, můžete použít například formu na biskupský chlebíček, povrch pak zaklopíte alobalem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek