REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená nutrie na víně a zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nutrie má dietní maso podobné králičímu. V 80.let se podávalo v nemocnicích a byla volně v prodeji. Dnes se nutrie opět objevuje na trhu a lze ji zakoupit v některých řeznictvích, specializovaných prodejnách ryb, drůbeže a zvěřiny i na farmářských trzích nebo u soukromých chovatelů, cena je podobná jako za 1 kg králíka.


Ingredience:
1 kgstehna, hřbet z nutrie
200 gslaniny
100 gceleru
100 gmrkve
2 dclbílého vína
6 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 ksčervené masité papriky
bobkový list
nové koření
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, odblaníme, zbavíme tuku a prošpikujeme klínky slaniny
2. Do pekáče dáme 1 lžíci sádla, naskládáme porce nutrie, okmínujeme, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, po 30 minutách pečení posypeme nakrájenou zeleninou a na kostičky nakrájenou slaninou, co nám zbyla, během pečení porce masa poléváme bílým vínem, pečeme dalších 30-45 minut podle velikosti porcí
3. Upečené porce masa přelijeme výpekem a zeleninovou směsí a podáváme s bramborem.

Doporučení:

Maso nutrie se před tepelným zpracováním musí zbavit veškerého podkožního tuku, jinak bude nepoživatelné!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy