REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená jablíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě pečená jablka plněná sušenkami, tvarohovým krémem a brusinkami.


Ingredience:
8 ksmalých jablek
100 gcelozrnných sušenek
100 gkompotovaných brusinek
1 lžícemásla
šťáva z 1 citronu
med na potření
máslo na vymazání
Na tvarohový krém:
2 lžícecukru krupice
2 lžícemásla
200 gměkkého tvarohu
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksžloutku

Postup:

1. Jablka důkladně omyjeme, osušíme, pod stopkou vodorovně seříízneme, vykrojíme jádřince, dužinu jablek potřeme medem a pokopeme citronovou šťávou
2. Na jemno rozdrobené sušenky opečeme na rozehřátém másle a necháme vychladnout
3. Na krém změklé máslo utřeme se žloutkam a měkkým tvarohem a dochutíme krupicovým i vanilkovým cukrem
4. Každé jablko naplníme trochou sušenek a tvarohového krému, navrch dáme brusinky, rozložíme do máslem vymazané zapékací misky a pečeme při 180 °C asi 25 minut, těsně před koncem přidáme na jablka odkrojené vršky jako pokličku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy