REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pažitkové rizoletky plněné masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoletky plněné masovou směsí, obalené v trojobalu a smažené dozlatova, servírované přelité pažitkovým dipem.


Ingredience:
Na palačinky:
100 ghladké mouky
250 mlmléka
1 ksvejce
olej na smažení
sůl
Na náplň:
150 gpečeného nebo vařeného vepřového masa
1 lžíceoleje
2 ksvajec
pažitka
sůl
Na trojobal:
200 gstrouhanky
100 ghladké mouky
2 ksvajec
Na dip:
100 mlmajonézy
3 lžícesladké smetany
2 lžícenasekané pažitky
sůl

Postup:

1. Vejce s mlékem dobře rozšleháme vidličkou, lehce osolíme, přidáme hladkou mouku a společně vše rozmícháme na hladké těsto
2. Na olejem vymaštěnou pánev nalijeme naběračkou připravené těsto, stejnoměrně rozetřeme, po obou stranách dozlatova opečeme a takto postupně připravíme všechny palačinky, které poklademe na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk
3. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájené pečené nebo vařené maso, přidáme rozklepnutá vejce, krátce osmahneme, odstavíme z plotny, osolíme a vmícháme nadrobno nakrájenou pažitku
4. Palačinky potřeme masovou směsí, stočíme do roliček, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a na rozpáleném oleji ze všech stran rizoletky osmažíme dozlatova
5. Mezitím si v misce důkladně rozmícháme majonézu se sladkou smetanou, nasekanou pažitkou a podle chuti osolíme
6. Hotové rizoletky šikmo rozřízneme, naskládáme na talíře a přelijeme připraveným pažitkovým dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy