REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Patizony ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostičky patizonů zavařené ve sladkokyselém nálevu spolu s kořením a cibulí.


Ingredience:
menší patizony
Ingredience na sklenici o objemu 1 l:
2 kscibule
3 kszrnka černého pepře
2 kszrnka nového koření
1 ksbobkového listu
1/2 lžičkyhořčičného semínka
Na nálev na 1 l vody:
100 gcukru
3 dlocta
30 gsoli

Postup:

1. Patizony zbavíme stopky, oloupáme je a nakrájíme na kostičky
2. Na dno každé skleničky dáme koření a cibuli (můžeme přidat i kousek feferonky) a naplníme je nakrájenými patizony
3. Zalijeme horkým nálevem, který připravíme svařením vody s cukrem, octem a solí
4. Dobře uzavřené sklenice zavařujeme 30 minut při teplotě 90 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy