REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Patizony s křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku ve sladkokyselém nálevu zavařené malé patizony spolu s kořením a nastrouhaným křenem.


Ingredience:
1 kgmalých patizonů
150 gkřenu
Na 1 sklenici o objemu 1 l:
2 kszrnka černého pepře
1 ksbobkového listu
Na nálev:
1 lvody
2,5-3 dlocta
100 gcukru
30 gsoli

Postup:

1. Malé patizony očistíme, zbavíme stopek, ale dále neloupeme ani nekrájíme, narovnáme je do zavařovacích sklenic spolu s kořením
2. Patizony ve sklenicích prosypeme jemně nastrouhaným křenem a pak zalijeme horkým nálevem, připraveným svařením vody s octem, cukrem a kořením
3. Uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 90 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy