REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pastiňáková polévka s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z rozmixovaného pastiňáku, koření, strouhaných jablek a zakysané smetany.


Ingredience:
600 gpastiňáku
200 gjablek
50 gcibule
50 ghladké mouky
500 mlvývaru z kostky
200 mlzakysané smetany
1 lžičkakari koření
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na ozdobení:
kousky jablka
vlašské ořechy
pažitka
kysaná smetana

Postup:

1. Oloupaný, na kostičky nakrájený pastiňák vaříme asi 15 minut ve vývaru a pak ho rozmixujeme
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme kari kořením, hladkou moukou, připravíme jíšku, kterou vmícháme do pastiňákového základu, osolíme, opepříme a 15 minut povaříme
3. Nakonec do polévky vmícháme na jemno nastrouhaná jablka, zakysanou smetanu a krátce vše prohřejeme
4. Při podávání ozdobíme na kousky nakrájenými jablky i vlašskými ořechy, na drobno nasekanou pažitkou a zakysanou smetanou.

Poznámka:

Pastinák setý – Je méně používanou kořenovou zeleninou se sladkým kořenem, i když by si svými vlastnostmi zasloužil větší rozšíření. Má velmi jemnou chuť a proto dobře ladí s česnekem a ostřejším kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy