REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z králičího masa s vepřovými játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika připravená z králičího masa promíchaného spolu s vepřovými játry, žampióny, mandlemi, smetanou, kořením a dalšími ingrediencemi, upečená v troubě v paštikové formě vyložené anglickou slaninou.


Ingredience:
400 gkráličího hřbetu a stehen
200 gvepřových jater
150 ganglické slaniny na plátky
80 gbílé veky
50 gžampiónů
50 gmásla
30 goloupaných mandlí na plátky
300 mlsmetany na šlehání
30 mlbrandy
4 ksžloutků
1 kscibule
paštikové koření
pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si oloupanou cibuli na jemno, očištěné žampióny na plátky 2. Bílou veku si namočíme do smetany, vepřová játra očistíme a překrájíme, aby nám šli lepé umlít
3. V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme 2/
3 králičího masa, orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka
4. Měkké králičí maso obereme od kosti a společně s vepřovými játry, bílou vekou namočenou ve smetaně a zbytkem syrového vykostěného králičího masa umele na masovém strojku na jemno
5. Poté do směsi přidáme spařené nakrájené žampióny, plátky mandlí, žloutky a brandy, ochutíme paštikovým kořením, pepřem, solí a důkladně promícháme
6. Paštikovou formu vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme směsí, vršek zabalíme alobalem a vložíme do pekáče s vodou
7. Pekáč zaklopíme poklicí, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 60-70 minut
8. Pečenou paštiku necháme vychladnout, pak vyklopíme z formy a krájíme na plátky, podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy