Paštika připravená z králičího masa promíchaného spolu s vepřovými játry, žampióny, mandlemi, smetanou, kořením a dalšími ingrediencemi, upečená v troubě v paštikové formě vyložené anglickou slaninou.
Ingredience:
400 g | králičího hřbetu a stehen |
200 g | vepřových jater |
150 g | anglické slaniny na plátky |
80 g | bílé veky |
50 g | žampiónů |
50 g | másla |
30 g | oloupaných mandlí na plátky |
300 ml | smetany na šlehání |
30 ml | brandy |
4 ks | žloutků |
1 ks | cibule |
paštikové koření | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájíme si oloupanou cibuli na jemno, očištěné žampióny na plátky 2. Bílou veku si namočíme do smetany, vepřová játra očistíme a překrájíme, aby nám šli lepé umlít
3. V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme 2/
3 králičího masa, orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka
4. Měkké králičí maso obereme od kosti a společně s vepřovými játry, bílou vekou namočenou ve smetaně a zbytkem syrového vykostěného králičího masa umele na masovém strojku na jemno
5. Poté do směsi přidáme spařené nakrájené žampióny, plátky mandlí, žloutky a brandy, ochutíme paštikovým kořením, pepřem, solí a důkladně promícháme
6. Paštikovou formu vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme směsí, vršek zabalíme alobalem a vložíme do pekáče s vodou
7. Pekáč zaklopíme poklicí, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 60-70 minut
8. Pečenou paštiku necháme vychladnout, pak vyklopíme z formy a krájíme na plátky, podáváme s pečivem.