REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z králičího masa s vepřovým bůčkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika připravená z králičího masa, vepřového bůčku, anglické slaniny, drůbežích jater, smetany a dalších ingrediencí, zabalená v alobalu a uvařená v páře.


Ingredience:
300 gkráličí plece, hrudí a předních noh
200 gvepřového bůčku
150 ganglické slaniny
150 gdrůbežích jater
100 gcibule
30 gmásla
50 mlsmetany na šlehání
1 ksvejce
paštikové koření
citrónová kůra
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si oloupanou cibuli na drobné kousky, anglickou slaninu na malé kostičky, vepřový bůček nakrájíme na kostky, drůbeží játra odblaníme
2. Králičí maso spaříme vařící vodou a orestujeme na rozehřátém másle s cibulí, poté podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
3. Měkké králičí maso obereme společně s vepřovým bůčkem a drůbežími játry umeleme na masovém strojku na jemno
4. Rozemleté maso promícháme s vejcem, anglickou slaninou a smetanou, poté ochutíme troškou citrónové kůry, paštikovým kořením a solí
5. Poté směs rozložíme na plát alobalu, utvoříme rolku, pevně upevníme na okrajích a vaříme v páře 90 minut
6. Paštiku v alobalu necháme vychladnout do druhého dne, pak vybalíme z alobalu a krájíme na plátky, podáváme s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy