REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z králičího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika z králičího masa, jater, koření a dalších ingrediencí, pečená s anglickou slaninou.


Ingredience:
300 ganglické slaniny v celku
200 gtenkých plátků anglické slaniny
100 mlsmetany ke šlehání
50 mlkoňaku
2 kszadních stehen králíka + hřbet
2 ksstroužků česneku
1 ksšalotky
1 ksvejce
1 ksžloutku
1 lžičkasušeného tymiánu
1-3 lžícestrouhanky
6 kuličekzeleného pepře
játra z králíka
sůl

Postup:

1. Stehna i hřbet vykostíme a nakrájíme na menší kousky, anglickou slaninu rozkrájíme na kostky, šalotku i česnek oloupeme a na drobno nakrájíme
2. Kousky masa, játra a slaninu vložíme do většího plastikového uzaviratelného sáčku, přidáme šalotku, česnek, tymián, zelený pepř, koňak, sůl, pak rukou promícháme a necháme 12 hodin odležet v chladu
3. Formu na paštiku vyložíme plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy
4. Celý obsah sáčku 2x umeleme na masovém mlýnku, promícháme s vejcem, žloutkem, smetanou a podle potřeby zahustíme strouhankou
5. Formu naplníme umletou směsí, dobře upěchujeme, několikrát sklepneme, abychom neměli v paštice vzduchové bubliny a plátky slaniny přehneme přes paštiku
6. Formu zakryjeme alobalem, vložíme do pekáčku, do kterého vlijeme horkou vodu, dáme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 90 minut.

Doporučení:

Podáváme s tmavým chlebem a nakládanou zeleninou nebo okurkou.

Poznámka:

Králičí játra můžeme nahradit kuřecími.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy