REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z králičího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika z králičího masa, jater, koření a dalších ingrediencí, pečená s anglickou slaninou.


Ingredience:
300 ganglické slaniny v celku
200 gtenkých plátků anglické slaniny
100 mlsmetany ke šlehání
50 mlkoňaku
2 kszadních stehen králíka + hřbet
2 ksstroužků česneku
1 ksšalotky
1 ksvejce
1 ksžloutku
1 lžičkasušeného tymiánu
1-3 lžícestrouhanky
6 kuličekzeleného pepře
játra z králíka
sůl

Postup:

1. Stehna i hřbet vykostíme a nakrájíme na menší kousky, anglickou slaninu rozkrájíme na kostky, šalotku i česnek oloupeme a na drobno nakrájíme
2. Kousky masa, játra a slaninu vložíme do většího plastikového uzaviratelného sáčku, přidáme šalotku, česnek, tymián, zelený pepř, koňak, sůl, pak rukou promícháme a necháme 12 hodin odležet v chladu
3. Formu na paštiku vyložíme plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy
4. Celý obsah sáčku 2x umeleme na masovém mlýnku, promícháme s vejcem, žloutkem, smetanou a podle potřeby zahustíme strouhankou
5. Formu naplníme umletou směsí, dobře upěchujeme, několikrát sklepneme, abychom neměli v paštice vzduchové bubliny a plátky slaniny přehneme přes paštiku
6. Formu zakryjeme alobalem, vložíme do pekáčku, do kterého vlijeme horkou vodu, dáme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 90 minut.

Doporučení:

Podáváme s tmavým chlebem a nakládanou zeleninou nebo okurkou.

Poznámka:

Králičí játra můžeme nahradit kuřecími.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy