REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z husy (kachny)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná směs z drůbežího a vepřového masa, vepřových a drůbežích jater a dalších složek.


Ingredience:
400 gvepřového bůčku s kostí
300 gvepřové plece bez kosti
300 ghusího (kachního) masa
90 gpitné vody do sušeného mléka
50 gvepřových jater
50 gdrůbežích (kachních) jater
48 gbílé veky
40 ghladké mouky
32 gvajíček
30 gcibule
10 gsušeného mléka odstředěného (do veky)
0,8 gmletého muškátového květu
0,8 gmletého pepře
16 gsoli
hliníková fólie

Postup:

1. Očištěná a odblaněná játra jemně umeleme se žemlí, rozmočenou v mléce připraveném ze sušeného mléka a vody
2. Přidáme prosátou hladkou mouku, koření, vejce, na jemno strouhanou cibuli a vše vyšleháme
3. K vyšlehané játrové směsi přidáme na jemno umleté, předem prosolené a proleželé vepřové maso, vypečené husí (kachní) sádlo a šťávu a znovu vše dobře promícháme
4. Nakonec vmícháme na kostky nakrájené pečené husí (kachní) maso
5. Promíchanou směsí plníme paštikové formy vymazané částí vypečeného husího sádla, uzavřeme je a paštiku táhneme v 80 °C nejdéle 2 hodiny
6. Paštiku necháme ve formách vychladnout, vyklopíme ji a balíme do hliníkové fólie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy