V trojobalu ochuceným sýrem usmažené plátky telecí kýty, servírované s bramborovou kaší.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky telecí kýty po 150 g |
2 ks | vejce |
100 g | parmazánu |
olej na smažení | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
pepř | |
sůl | |
Na bramborovou kaši: | |
500 g | brambor varný typ B/C |
150 ml | smetany na šlehání |
1 ks | žloutek |
máslo | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Telecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance, kterou jsme napůl smíchali s parmazánem
2. Smažíme zvolna na vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Příprava bramborové kaše: 1. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a vaříme do měkka v mírně osolené vodě
2. Po uvaření slijeme, přidáme povolené máslo a vmícháme horkou smetanu
3. Šleháme, dokud kaše není hebká.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika
Papriky plněné mletým masem, servírované se špagetami
Pečená kachna na zázvoru servírovaná s bramborovými šiškami