REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kachna na zázvoru servírovaná s bramborovými šiškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kachna potřená medem a zázvorem, servírovaná s vařenými bramborovými šiškami obalenými v osmažené strouhance.


Ingredience:
1 kskachny
100 gmásla
50 gmedu
50 gčerstvého zázvoru
1 dclsladké bílé víno
strouhanka na zahuštění
voda
sůl
Na bramborové šišky:
1/2 kgbrambor
300 gstrouhanky
100 gsádla
100 gkrupice
3 ksvajec
1 ksmenšího svazku petrželky
1/4 kssáčku kypřicího prášku
voda
sůl

Postup:

1. Kachnu očistíme, do kůže vetřeme sůl, lehce pomažeme medem a vnitřek kachny potřeme větší vrstvou na jemno nastrouhané zázvoru a necháme přes noc v lednici odležet
2. Druhý den kachnu vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, přiklopíme a v troubě při 180 °C dusíme asi 1 hodinu, pak kachnu odklopíme, otočíme a za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova (asi 30 minut), potom ji vyndáme a naporcujeme
3. Potom vysmahneme výpek, přidáme strouhanku, zalijeme sladkým bílým vínem, provaříme, scedíme přes jemné síto a zjemníme kouskem másla
4. Na bramborové šišky uvaříme brambory ve slupce, oloupeme, nastrouháme na hrubo, přidáme krupici, vejce, sůl a kypřicí prášek, vypracujeme polotuhé těsto, vytvarujeme šišky široké asi 1,5 cm a ve vroucí osolené vodě na mírném ohni vaříme za občasného promíchání ode dna 10 minut, pak je vyndáme a necháme okapat
5. V pánvi na rozehřátém sádle zprudka osmahneme strouhanku a v osmažené strouhance obalíme uvařené šišky, ozdobíme na jemno nasekanou petrželkou a podáváme s porcemi upečené kachny podlité šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy