REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížský dort II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z tmavého piškotového korpusu potřený kakaovým krémem, ozdobený čokoládovou polevou, dozdobený zbytkem krému z náplně.


Ingredience:
Na korpus:
200 gkrystalového cukru
100 gpolohrubé mouky
3 lžícekakaa
3 lžícevody
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
3 ksvejce
Na náplň:
250 gmásla nebo margarínu
200 gpráškového cukru
3 lžícekakaa
3 ksvejce
Ostatní:
čokoládová poleva

Postup:

1. Žloutky, cukr, kakao a vodu si utřeme do pěny, vmícháme tuhý sníh a mouku s práškem do pečiva
2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formě o průměru cca 24-26 cm a upečeme při 170 °C, pečeme tedy 15-20 minut, pak necháme vychladnout
3. Z korpusu stáhneme vrchní vrstvu, je dobré po upečení korpus otočit, tehdy to jde velmi snadno
4. Připravíme si náplň; v míse nad párou vyšleháme vejce s cukrem a kakaem do konzistence sirup, dobře vychladíme a opatrně po trošku zašleháme do másla, je dobré, když mají máslo a sirup stejnou teplotu, aby se nám náplň nesrazila
6. Krémem potřeme korpus a boky, nakonec dort polijeme čokoládovou polevou a to i po bocích, případně dozdobíme zbytkem krému
7. Dort necháme v lednici ztuhnout, pak ho krájíme horkým nožem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy