REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížský dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort ze světlého a tmavého těsta plněný kakaovou šlehačkou, potřený vanilkovou šlehačkou, zdobený čokoládovými hoblinkami a oříšky.


Ingredience:
Rozpis na 12 řezů
Na těsto:
160 gpolohrubé mouky
140 gcukru krupice
30 goleje
20 gkakaa
5 ksvajec
Na náplň:
750 mlsmetany ke šlehání
1 balíčekvanilkového cukru
50 gcukru krupice
50 gkakaa
Dohotovení:
čokoládové hoblinky
oříšky na posypání

Postup:

1. Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 5 minut, až se zahřejí, pak je z vodní lázně vyjmeme, vyšleháme v hustou pěnu, vmícháme zlehka polohrubou mouku a nakonec olej
2. Do dvou třetin těsta vmícháme kakao, jednu dortovou formu naplníme světlým těstem, druhou kakaovým těstem, pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 45 minut, upečené korpusy necháme asi 15 minut chladnout ve formě, pak je vyndáme a po úplném vychladnutí kakaový korpus prokrojíme na dva díly
3. Dvě třetiny smetany svaříme s krupicovým cukrem a kakaem, necháme vychladit nejlépe do druhého dne
4. Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha, korpusy slepíme kakaovou šlehačkou tak, aby byl světlý korpus uprostřed, zbylou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a celý dort jí potřeme, strany obalíme v čokoládových hoblinkách, povrch ozdobíme světlou i kakaovou šlehačkou, oříšky a hoblinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy