REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Párečky ve špagetové košilce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Párečky obalené vařenými špagetami, polité omáčkou z cibule, rajského protlaku, vajíček a dalších ingrediencí, v troubě zapečené.


Ingredience:
250 gšpaget
8 ksnožiček párků
olej na vymazání
voda
sůl
Na omáčku:
1 lžičkanasekané chilli papričky
2 lžícepomazánkového másla
2 lžícerajského protlaku
100 gdužniny čerstvého ananasu
0,8 dlsmetany na šlehání
0,8 dlolivového oleje
2 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 ksstředně velké cibule
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat
2. Párky na koncích nařízneme, obtočíme je špagetami, naskládáme do olejem vymazaného hlubokého pekáčku
3. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený ananas a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme rajský protlak, orestujeme, vše zalijeme 1 dl vody a necháme 5 minut provařit
4. Pak omáčku osolíme, přilijeme smetanu, přimícháme pomazánkové máslo, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku a vaříme zvolna ještě 3 minuty, necháme částečně zchladnout a vmícháme do ní vajíčka
5. Směs přelijeme přes párky, přikryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a zapečeme asi 25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy