REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky plněné mletým masem, servírované se špagetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Barevné masité papriky naplněné směsí z mletého masa a dalších ingrediencích, obložené cibulí a další zeleninou, dochucené protlakem, kořením a bylinkami, podlité upečené v troubě, servírované se špagetami.


Ingredience:
6 ksvelkých barevných masitých paprik
4-6 ksrajčat
4 kskuličky černého pepře
4 kskuličky nového koření
3 kscibule
2 ksbobkové listy
2 kszelené papriky
1-2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
600 gmletého, nejlépe hovězího masa (může být i směs, nebo jen vepřové)
1 balení (500 g)kvalitního rajského protlaku
1 hrststrouhanky
1 hrstsyrové rýže
2-3 lžícecukru
1-2 lžícesmetany
1 lžíceplnotučné hořčice
bylinková sůl (nebo nasekané čerstvé bylinky)
voda a kostka masoxu, nebo domácí vývar
drcený barevný pepř
čerstvá bazalka
špetka skořice
sůl
Na přílohu:
500 gšpaget
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme masovou směs; maso osolíme klasickou mořskou solí, okořeníme barevným pepřem, přidáme 1 jemně nasekanou cibulku, utřený česnek, 1 lžíci hořčice, 1 hrst strouhanky, čerstvě usekanou bazalku, 1 vejce a 2 lžíce smetany, směs důkladně promícháme, pak do ní přidáme syrovou rýži
2. Barevné papriky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak jejich spodní část se stopkou opatrně odkrojíme a vyjmeme jadřince, odkrájíme i žebroví uvnitř paprik
3. Masovou nádivku upěchujeme do připravených paprik, ty naskládáme do pekáčku, paprikám nasadíme uříznuté pokličky se stopkou 4. Do pečicí nádoby kolem paprik rozházíme 2 cibule nakrájené na plátky, 2 nakrájené zelené papriky, 4 rajčata, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a také pepřové kuličky
5. Směs kolem paprik zalijeme rajským protlakem, mírně přelijeme vodou (asi tak 1 dl), papriky by měly být potopeny asi do poloviny, kolem paprik rozdrobíme kostku masoxu a ještě dochutíme cukrem, docílíme tak sladkokyselé chuti (pokud budeme používat již hotový vývar, použijeme ho místo vody a masoxu), nakonec všechny ingredience kolem paprik ovoníme špetkou skořice a dochutíme bylinkovou solí (nebo nasypeme hrst nasekaných čerstvých bylinek a osolíme klasickou mořskou solí)
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme vše zaklopené tak, 1,5 hodiny
7. Upečené papriky servírujeme s vařenými špagetami, které uvaříme dle návodu na obalu.

Doporučení:

Můžeme použít i jinou přílohu, skvělé jsou k takto připraveným paprikám například opečené tousty bílého pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy