REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky plněné mletým masem, servírované se špagetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Barevné masité papriky naplněné směsí z mletého masa a dalších ingrediencích, obložené cibulí a další zeleninou, dochucené protlakem, kořením a bylinkami, podlité upečené v troubě, servírované se špagetami.


Ingredience:
6 ksvelkých barevných masitých paprik
4-6 ksrajčat
4 kskuličky černého pepře
4 kskuličky nového koření
3 kscibule
2 ksbobkové listy
2 kszelené papriky
1-2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
600 gmletého, nejlépe hovězího masa (může být i směs, nebo jen vepřové)
1 balení (500 g)kvalitního rajského protlaku
1 hrststrouhanky
1 hrstsyrové rýže
2-3 lžícecukru
1-2 lžícesmetany
1 lžíceplnotučné hořčice
bylinková sůl (nebo nasekané čerstvé bylinky)
voda a kostka masoxu, nebo domácí vývar
drcený barevný pepř
čerstvá bazalka
špetka skořice
sůl
Na přílohu:
500 gšpaget
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme masovou směs; maso osolíme klasickou mořskou solí, okořeníme barevným pepřem, přidáme 1 jemně nasekanou cibulku, utřený česnek, 1 lžíci hořčice, 1 hrst strouhanky, čerstvě usekanou bazalku, 1 vejce a 2 lžíce smetany, směs důkladně promícháme, pak do ní přidáme syrovou rýži
2. Barevné papriky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak jejich spodní část se stopkou opatrně odkrojíme a vyjmeme jadřince, odkrájíme i žebroví uvnitř paprik
3. Masovou nádivku upěchujeme do připravených paprik, ty naskládáme do pekáčku, paprikám nasadíme uříznuté pokličky se stopkou 4. Do pečicí nádoby kolem paprik rozházíme 2 cibule nakrájené na plátky, 2 nakrájené zelené papriky, 4 rajčata, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a také pepřové kuličky
5. Směs kolem paprik zalijeme rajským protlakem, mírně přelijeme vodou (asi tak 1 dl), papriky by měly být potopeny asi do poloviny, kolem paprik rozdrobíme kostku masoxu a ještě dochutíme cukrem, docílíme tak sladkokyselé chuti (pokud budeme používat již hotový vývar, použijeme ho místo vody a masoxu), nakonec všechny ingredience kolem paprik ovoníme špetkou skořice a dochutíme bylinkovou solí (nebo nasypeme hrst nasekaných čerstvých bylinek a osolíme klasickou mořskou solí)
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme vše zaklopené tak, 1,5 hodiny
7. Upečené papriky servírujeme s vařenými špagetami, které uvaříme dle návodu na obalu.

Doporučení:

Můžeme použít i jinou přílohu, skvělé jsou k takto připraveným paprikám například opečené tousty bílého pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí ani nekoukneme na teploměr, který se pohybuje v číslech stále hodných zimní bundě a kulichu. Nenechte si zkazit den otravným nachlazením, vsaďte na ověřené zimní superpotraviny z českých zahrad a polí, které si rádi dáte každý den.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

To pravé namazané

Mezi hotové produkty Poctivé výroby Globus patří i vynikající pomazánky, které ocení nejeden gurmán. Těmi zpestříte nejenom svoji snídani nebo svačinu, ale třeba i jednohubky pro kamarády, kteří k vám domů dorazí na návštěvu.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy