REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky plněné mletým masem, servírované se špagetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Barevné masité papriky naplněné směsí z mletého masa a dalších ingrediencích, obložené cibulí a další zeleninou, dochucené protlakem, kořením a bylinkami, podlité upečené v troubě, servírované se špagetami.


Ingredience:
6 ksvelkých barevných masitých paprik
4-6 ksrajčat
4 kskuličky černého pepře
4 kskuličky nového koření
3 kscibule
2 ksbobkové listy
2 kszelené papriky
1-2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
600 gmletého, nejlépe hovězího masa (může být i směs, nebo jen vepřové)
1 balení (500 g)kvalitního rajského protlaku
1 hrststrouhanky
1 hrstsyrové rýže
2-3 lžícecukru
1-2 lžícesmetany
1 lžíceplnotučné hořčice
bylinková sůl (nebo nasekané čerstvé bylinky)
voda a kostka masoxu, nebo domácí vývar
drcený barevný pepř
čerstvá bazalka
špetka skořice
sůl
Na přílohu:
500 gšpaget
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme masovou směs; maso osolíme klasickou mořskou solí, okořeníme barevným pepřem, přidáme 1 jemně nasekanou cibulku, utřený česnek, 1 lžíci hořčice, 1 hrst strouhanky, čerstvě usekanou bazalku, 1 vejce a 2 lžíce smetany, směs důkladně promícháme, pak do ní přidáme syrovou rýži
2. Barevné papriky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak jejich spodní část se stopkou opatrně odkrojíme a vyjmeme jadřince, odkrájíme i žebroví uvnitř paprik
3. Masovou nádivku upěchujeme do připravených paprik, ty naskládáme do pekáčku, paprikám nasadíme uříznuté pokličky se stopkou 4. Do pečicí nádoby kolem paprik rozházíme 2 cibule nakrájené na plátky, 2 nakrájené zelené papriky, 4 rajčata, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a také pepřové kuličky
5. Směs kolem paprik zalijeme rajským protlakem, mírně přelijeme vodou (asi tak 1 dl), papriky by měly být potopeny asi do poloviny, kolem paprik rozdrobíme kostku masoxu a ještě dochutíme cukrem, docílíme tak sladkokyselé chuti (pokud budeme používat již hotový vývar, použijeme ho místo vody a masoxu), nakonec všechny ingredience kolem paprik ovoníme špetkou skořice a dochutíme bylinkovou solí (nebo nasypeme hrst nasekaných čerstvých bylinek a osolíme klasickou mořskou solí)
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme vše zaklopené tak, 1,5 hodiny
7. Upečené papriky servírujeme s vařenými špagetami, které uvaříme dle návodu na obalu.

Doporučení:

Můžeme použít i jinou přílohu, skvělé jsou k takto připraveným paprikám například opečené tousty bílého pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy