REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky plněné mletým masem, servírované se špagetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Barevné masité papriky naplněné směsí z mletého masa a dalších ingrediencích, obložené cibulí a další zeleninou, dochucené protlakem, kořením a bylinkami, podlité upečené v troubě, servírované se špagetami.


Ingredience:
6 ksvelkých barevných masitých paprik
4-6 ksrajčat
4 kskuličky černého pepře
4 kskuličky nového koření
3 kscibule
2 ksbobkové listy
2 kszelené papriky
1-2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
600 gmletého, nejlépe hovězího masa (může být i směs, nebo jen vepřové)
1 balení (500 g)kvalitního rajského protlaku
1 hrststrouhanky
1 hrstsyrové rýže
2-3 lžícecukru
1-2 lžícesmetany
1 lžíceplnotučné hořčice
bylinková sůl (nebo nasekané čerstvé bylinky)
voda a kostka masoxu, nebo domácí vývar
drcený barevný pepř
čerstvá bazalka
špetka skořice
sůl
Na přílohu:
500 gšpaget
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme masovou směs; maso osolíme klasickou mořskou solí, okořeníme barevným pepřem, přidáme 1 jemně nasekanou cibulku, utřený česnek, 1 lžíci hořčice, 1 hrst strouhanky, čerstvě usekanou bazalku, 1 vejce a 2 lžíce smetany, směs důkladně promícháme, pak do ní přidáme syrovou rýži
2. Barevné papriky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak jejich spodní část se stopkou opatrně odkrojíme a vyjmeme jadřince, odkrájíme i žebroví uvnitř paprik
3. Masovou nádivku upěchujeme do připravených paprik, ty naskládáme do pekáčku, paprikám nasadíme uříznuté pokličky se stopkou 4. Do pečicí nádoby kolem paprik rozházíme 2 cibule nakrájené na plátky, 2 nakrájené zelené papriky, 4 rajčata, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a také pepřové kuličky
5. Směs kolem paprik zalijeme rajským protlakem, mírně přelijeme vodou (asi tak 1 dl), papriky by měly být potopeny asi do poloviny, kolem paprik rozdrobíme kostku masoxu a ještě dochutíme cukrem, docílíme tak sladkokyselé chuti (pokud budeme používat již hotový vývar, použijeme ho místo vody a masoxu), nakonec všechny ingredience kolem paprik ovoníme špetkou skořice a dochutíme bylinkovou solí (nebo nasypeme hrst nasekaných čerstvých bylinek a osolíme klasickou mořskou solí)
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme vše zaklopené tak, 1,5 hodiny
7. Upečené papriky servírujeme s vařenými špagetami, které uvaříme dle návodu na obalu.

Doporučení:

Můžeme použít i jinou přílohu, skvělé jsou k takto připraveným paprikám například opečené tousty bílého pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy