REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky plněné mletým masem, servírované se špagetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Barevné masité papriky naplněné směsí z mletého masa a dalších ingrediencích, obložené cibulí a další zeleninou, dochucené protlakem, kořením a bylinkami, podlité upečené v troubě, servírované se špagetami.


Ingredience:
6 ksvelkých barevných masitých paprik
4-6 ksrajčat
4 kskuličky černého pepře
4 kskuličky nového koření
3 kscibule
2 ksbobkové listy
2 kszelené papriky
1-2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
600 gmletého, nejlépe hovězího masa (může být i směs, nebo jen vepřové)
1 balení (500 g)kvalitního rajského protlaku
1 hrststrouhanky
1 hrstsyrové rýže
2-3 lžícecukru
1-2 lžícesmetany
1 lžíceplnotučné hořčice
bylinková sůl (nebo nasekané čerstvé bylinky)
voda a kostka masoxu, nebo domácí vývar
drcený barevný pepř
čerstvá bazalka
špetka skořice
sůl
Na přílohu:
500 gšpaget
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme masovou směs; maso osolíme klasickou mořskou solí, okořeníme barevným pepřem, přidáme 1 jemně nasekanou cibulku, utřený česnek, 1 lžíci hořčice, 1 hrst strouhanky, čerstvě usekanou bazalku, 1 vejce a 2 lžíce smetany, směs důkladně promícháme, pak do ní přidáme syrovou rýži
2. Barevné papriky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak jejich spodní část se stopkou opatrně odkrojíme a vyjmeme jadřince, odkrájíme i žebroví uvnitř paprik
3. Masovou nádivku upěchujeme do připravených paprik, ty naskládáme do pekáčku, paprikám nasadíme uříznuté pokličky se stopkou 4. Do pečicí nádoby kolem paprik rozházíme 2 cibule nakrájené na plátky, 2 nakrájené zelené papriky, 4 rajčata, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a také pepřové kuličky
5. Směs kolem paprik zalijeme rajským protlakem, mírně přelijeme vodou (asi tak 1 dl), papriky by měly být potopeny asi do poloviny, kolem paprik rozdrobíme kostku masoxu a ještě dochutíme cukrem, docílíme tak sladkokyselé chuti (pokud budeme používat již hotový vývar, použijeme ho místo vody a masoxu), nakonec všechny ingredience kolem paprik ovoníme špetkou skořice a dochutíme bylinkovou solí (nebo nasypeme hrst nasekaných čerstvých bylinek a osolíme klasickou mořskou solí)
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme vše zaklopené tak, 1,5 hodiny
7. Upečené papriky servírujeme s vařenými špagetami, které uvaříme dle návodu na obalu.

Doporučení:

Můžeme použít i jinou přílohu, skvělé jsou k takto připraveným paprikám například opečené tousty bílého pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy